Завантаження...

Капелани

Військові, тюремні, медичні

Військові капелани

Наша мета – говорити людям про життя. Адже там, де смерть, це робити просто необхідно. І ніхто, окрім церкви, цього зробити не може, бо слово життя є лише у церкви. Присутність священників там, де панує смерть, це чудова можливість говорити про життя.

Військовий капелан – це священник, який несе служіння у лавах Збройних сил України та покликаний задовольняти духовні потреби військовослужбовців. Прямими обов’язками якого є: вислухати людину та надати їй душпастирську допомогу та опіку. Понести разом з ним той тягар проблем, з яким він зіткнувся. Помолитися за людину, покликати ім’я Боже, підвести його, якщо вийде, до покаяння та сповідання. У цьому полягає, переважно, служіння капелана.

«Там, де є образа та непорозуміння, де люди бачили смерть, завдання капеланів (церкви) бути там і говорити їм Істину, — каже старший пастор церкви «Скинія» Рустам Фатуллаєв. — Намагатись доносити людям заповідь – не убий. Щоб це не було їхньою метою. Ми не можемо говорити про це тільки через кафедру, ми повинні говорити, перебуваючи безпосередньо на місці основних подій – і це одна з функцій церкви»

Тюремні капелани

«Дух Господа Бога на Мені, бо Господь помазав Мене благовістити жебракам, послав Мене зціляти зламаних серцем, проповідувати полоненим визволення і в’язням відкриття в’язниці» (Іс.61.1)

Чому церква «Скинія» займається тюремним служінням?

Наша церква має величезне благословення через тюремне служіння:

по-перше, ми виконуємо заповідь Ісуса Христа: «в темниці був, і ви прийшли до Мене» (Матв.25:36);

по-друге, посвячені служителі нашої церкви: Володимир Брагарник, Дем’ян Назаренко, Володимир Михайленко, а також багато інших братів та сестер прийшли до Господа в колоніях, саме через тюремне служіння. І на сьогоднішній день Бог цих людей благословив та рясно використовує у різних служіннях церкви.

Медичні капелани

«Тоді Цар скаже тим, що з правого боку Його: Прийдіть, благословенні Отця Мого, успадкуйте Царство, приготоване вам від створення світу: бо хотів Я, і ви дали Мені їсти; жадав, і ви напоїли Мене; був мандрівником, і ви прийняли Мене; був голий, і ви одягли Мене; був хворий, і ви відвідали Мене; у в’язниці був, і ви прийшли до Мене.» (Матвія 25:34-36)

(Матвія 25:34-36)

Служіння медичних капеланів (служіння милосердя) – це одне з розгалужень капеланського служіння, спрямоване на задоволення духовних та душевних потреб людини, яка перебуває у лікарні та не може самостійно прийти до церкви. Наш профіль – не медицина, а дух та душа людини. Капелан – це служитель, який знаходиться поруч та завжди готовий допомогти іншій людині, як у духовному, так і фізичному плані.