Завантаження...

Божий храм в м. Полонне

Новости / Общие новости

17 листопада 2018 року в церкві «Скинія» м. Полонне Хмельницької області відбулося святкове богослужіння з нагоди відкриття нового Дому молитви та Дня подяки.

Церква в Полонному – доволі молода, вона почала діяти кілька років тому зі служіння домашньої групи, яка потроху збільшувалася. З часом почали збиратися в орендованому приміщенні місцевого Будинку культури. Мати свій Дім молитви для невеличкої громади здавалося недосяжною метою. Однак з вірою почали робити те, що було у силах. Багато допомагала материнська церква у Києві, Бог посилав допомогу і з інших джерел. Відтак у 2016 році придбали землю під будівництво.

Віряни все ще збиралися в орендованій залі, а паралельно вели будівельні роботи. Їхню працю і стремління бачили віруючі з оточуючих населених пунктів, і небайдужі до діла Божого почали допомагати: хто фінансово, хто будматеріалами, хто власними силами й вміннями. Відгукнулася навіть одна корейська церква, яка передала на будівництво в Полонне кошти.

У 2018 році нарешті настала та довгоочікувана мить, коли члени церкви почали збиратися на служіння у недобудованому, але власному приміщенні. Їм ще немало довелося попрацювати, аби дім постав перед гостями таким, яким був у день посвячення.

«Ми вдячні Богу за благословіння у будівництві, а також братам і сестрам із материнської церкви «Скинія» та інших церков, – говорить пастор помісної церкви в Полонному Дем’ян Назаренко. – Велика подяка й тим, хто готував цю урочистість: робив декор, прибирав, розставляв стільці – це може здаватися дріб’язковим, але вірю, що для Господа кожне діло є важливим. Бо з малого складається щось значне».

Член церкви Леся Старолатка підтримує думки пастора: «Насправді, ми відчули велике благословення в тому, що маємо власну залу для проведення служіння. Тепер ми не обмежені у часі, як в орендованому приміщенні: не треба поспішати, аби зібрати апаратуру та звільнити залу. У будь-який день і час можемо зібратися для служіння та молитви».

Церква у місті Полонне започаткована у межах проекту «400 церков за п’ять років», що реалізується Українською Церквою Християн Віри Євангельської. За словами старшого пресвітера обласного об’єднання церков ХВЄ Хмельницької області Ростислава Мураха, ціль цієї програми – активізувати церкви, мобілізувати ресурси для того, щоб можна було відкрити ще 400 церков у нашому братерстві. Головний мотив – заповідь Ісуса про спасіння людей. А церква – це те місце, куди можуть прийти люди, які потребують спасіння.

«Ми маємо ціль до 2020 року відкрити ще 9 церков, щоб помісна громада була у кожному районному центрі Хмельницької області, – розповідає Ростислав Миколайович. – Тож, відкриття церкви «Скинія» в м. Полонне має для нас дуже велике значення».

За словами єпископа, у наш час, як і в часи апостолів, найбільша потреба церкви – це люди, які б присвятили себе на служіння Господу.

«Я дякую Богу за відкритих і щирих людей, за команду церкви «Скинія», яка служить у цьому місті на Хмельниччині та виконує Божу місію», – підкреслив Ростислав Мурах.

 

«Цей храм, що ти будуєш, якщо ти ходитимеш Моїми уставами й постанови Мої будеш виконувати, і будеш дотримувати всі Мої заповіді, щоб ними ходити, то Я виповню на тобі Своє слово, яке Я говорив був батькові твоєму Давидові» (1 Царів 6:12)