Завантаження...

Богослужіння /28-01-2018 — День народження «Скинії»

28 січня відбулася урочиста подія – церква «Скинія» відзначила свій 8 День народження. Багато гостей, друзів з інших церков, міст і країн приїхали привітати «Скинію» з цим святом.

У цей урочистий день 27 чоловік вступили в завіт з Господом, ще 4 людини приєдналися до церкви в якості нових членів. Повчання охрещуваним давав пастор церкви В’ячеслав Когут. Заповіт з Богом – це свідчення перед людьми нашого завіту і обіцянки Богові доброго сумління. Ми отримуємо спасіння не хрещенням, але вірою в Того, Хто був розп’ятий за нас і воскрес для нашого виправдання й вічного життя. Іоанн сказав: «Отож, учиніть гідний плід покаяння! І не думайте говорити в собі: Ми маємо отця Авраама. Кажу бо я вам, що Бог може піднести дітей Авраамові з цього каміння! Бо вже до коріння дерев і сокира прикладена: кожне ж дерево, що доброго плоду не родить, буде зрубане та й в огонь буде вкинене» (Матв. 3:8-10). Бог сьогодні кожному з нас дає можливість служити і приносити добрий плід. Може, тобі здається, що в тебе залишилось сили всього на один день, але присвяти цю силу Богу. Він дає силу тому, хто рухається вперед і прославиться тим, що ми принесемо багато плоду.

Крім того, на служінні відбулося рукоположення нових служителів. В церкві стало на 4 пастора і 6 дияконів більше. Анатолій Козачок, старший пресвітер об’єднання церков ХВЄ м. Києва, пастор церкви «Філадельфія», давав настанови для нових служителів.

Пастор Анатолій зачитав декілька місць із Священного Писання, приводячи приклади, якими мають бути служителі. «А пресвітери, які добре пильнують діла, нехай будуть наділені подвійною честю, а надто ті, хто працює у слові й науці» (1 Тим. 5:17). Першочергове завдання пресвітерів, тобто пасторів, – працювати у слові й науці. Але це не означає, що пастор не має робити нічого іншого. Господь робить певні розмежування й говорить шанувати тих, хто служить в слові та науці. Кількість служителів збільшується тоді, коли є в цьому потреба. До кола обов’язків пастора входять: виконувати священнодії (хрещення, вечеря Господня, молитви, вінчання тощо), дисциплінувати, підтримувати немічних, подавати взірець церкві, вести членські зібрання.

Диякон – це служитель, який допомагає пастору виконати те доручення, яке Господь дав йому. Диякон, як і пастор, має бути людиною, сповненою Святого Духа, мудрою та поважною серед інших. Диякони створюють комфорт для членів церкви в їхніх потребах. Вони виконують майже ті самі священнодії, що й пастор, окрім рукоположення.

Пастори разом зі всією церквою помолились за нових служителів, благословили їх сім’ї на служіння, до якого їх покликав Бог.

Проповіді та відео