Завантаження...

Богослужіння /11-10-2017 — Що таке справжнє смирення?

Дорогі брати й сестри, вітаємо вас на сайті «Скинії»!

В Євангелії від Луки Ісус розповів учням притчу «про те, що треба молитися завжди, і не занепадати духом» (Луки 18:1). Притча про суддю неправедного та вдовицю, що докучала йому, благаючи захистити її. Врешті-решт той суддя захистив її, щоб вона без кінця не ходила і не докучала.

Але далі Господь говорить такі слова: «А чи ж Бог в оборону не візьме обраних Своїх, що голосять до Нього день і ніч, хоч і бариться Він щодо них? Кажу вам, що Він їм незабаром подасть оборону! Та Син Людський, як прийде, чи Він на землі знайде віру?» (Луки 18:7-8).

Недарма ця вдова звернулася саме до судді, адже була переконана, що немає більше жодної особистості, хто би міг допомогти їй. Довгий час вона долала ці перешкоди, чекала і просила суддю. В її серці була велика сила, невідступність та переконання, що їй вдасться достукатися до нього.

Аналогічно Бог звертається до Своїх дітей, до Своєї церкви зі словами: «Чи не допоможу Я тим, хто день і ніч голосить до Мене?»

А що б сталося, якби вдова перестала ходити до судді? Нажаль, вона б так і не відповіді на своє прохання. Так часто, подібно до цієї вдовиці, ми зустрічаємо перешкоди на своєму шляху, які зупиняють нас, і, здавалося б, немає сенсу йти далі. Але Господь обіцяє, подібно до того судді, що подасть незабаром Свою допомогу!

Так само одна хананеянка, що довго йшла за Ісусом і благала Його змилуватись над нею та її біснуватою донькою: «Так, Господи! Але ж і щенята їдять ті кришки, що спадають зо столу їхніх панів» (Мат. 15:27).

Ісус розгледів в цій жінці сильну віру, наполегливість та рішення не здаватись: «О жінко, твоя віра велика, нехай буде тобі, як ти хочеш!» (Мат. 15:28).

Дорогий друже, невже ти думаєш, що Бог не чує, як ти говориш до Нього день і ніч? Бог усе чує! І навіть, якщо мовчить, це той випадок, коли Він хоче збудувати віру в тобі. Навчись вірити Йому. Ці перешкоди, труднощі, невеликі зупинки – все заради того, аби ти навчився слухати і чути голос Бога. Не варто сьогодні бігати по допомогу до інших джерел, адже ти все одно не знайдеш те, що запланував для тебе Бог! Рішення лише у Нього.

Не зупиняйся та не переставай молитися до Нього, і Він неодмінно подасть Свою допомогу.