Завантаження...

Літо, насичене дитячими таборами

29 августа 2019

Категории:Детское служение

Літо 2019 року виявилося доволі насиченим для команди дитячого служіння. Волонтери церкви «Скинія» та ГО «Україно, живи» провели вже 6 літніх таборів для дітей і підлітків із 8 запланованих. Це були табори в с. Тарасівка Київської області, м. Полонне Хмельницької області, с. Оленівка Київської області, куди приходили місцеві дітки, з кризових та малозабезпечених сімей або з дитячих будинків. В Оленівці пройшли два табори: один – для дітей, другий – для підлітків. Останній був наметовий, в якому чудово провели час 57 підлітків із найрізноманітніших сімей.

Також були, певно, особливі для команди, табори в с. Троїцьке Луганської області та в м. Новоград-Волинський Житомирської області. Перший розташовувався на нульовій позиції ООС, де постійно лунають постріли й вибухи. До табору приходило близько 60 місцевих дітей, які давно вже не бачили цікавих розважань, шоколадних цукерок та новеньких штанців. Серце стискається від болю, коли бачиш, як одягнута в лахміття дитина із захватом в очах дивиться на звичайне морозиво. Багатьом сім’ям роздали продуктові набори та гуманітарну допомогу. Табір у Новоград-Волинському було розраховано на дітей військовослужбовців і тих, чиї батьки віддали життя за Батьківщину, але було й багато місцевих.

Хоча програма таборів була приблизно однакова, водночас кожний із них був різний, незабутній для команди та, сподіваємося, для діток. За цей час ми послужили близько 180 дітям та їхнім сім’ям. Дітлахи самостійно робили смаколики, якими пригощали потім своїх батьків, брали участь у театральних виставах, завдяки чому по-новому відкривалися своїм рідним. Програму було розраховано не лише на ігри, конкурси й подарунки. Дітки навчалися християнським істинам, взаємоповазі та любові один до одного. Їм розповідали про Ісуса та Його подвиг для людей. У кожному місті та селі, де ми проводили табори, крім с. Троїцьке, команда продовжує роботу з дітьми. У вересні відкривається «Клуб Суперкниги», куди приходитимуть дітки та продовжать дізнаватися нові істини про Бога.

До кінця вересня планується проведення ще двох таборів у дочірніх церквах «Скинії» в с. Почуйки та Орлівка. Ми вдячні кожному, хто жертвував кошти, речі, продукти харчування, власний час та сили для того, аби у великої кількості дітей залишилися теплі спогади про літо 2019 року.